ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ


Ο Γιάννης Τσελέντης υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά και πλέον δραστήρια στελέχη της εταιρίας. Απόφοιτος του 15ου Γυμνασίου Κυψέλης εισήχθη στη Σχoλή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1973. Αποφοίτησε το έτος 1978, έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση του Υδραυλικού Μηχανικού. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του 1980. Από την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στράφηκε στο μελετητικό τομέα και ιδιαίτερα στα θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων.

Την περίοδο 1982-1989 εργάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων, στην Ειδική Υπηρεσία για τα έργα της Ψυττάλειας. Στις αρχές του 1990, μαζί με άλλους τέσσερις συνεργάτες ιδρύει την εταιρία ΝΑΜΑ ΑΕ, με κύριο αντικείμενο τις μελέτες και την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα διαχείρισης νερού, καθώς και τη διερεύνηση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στο χώρο αυτό. Υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες μηχανικούς που ασχολήθηκαν με τα θέματα διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών.

Με σταθερά βήματα και σωστές επιλογές, αλλά και όραμα για το μέλλον, συνέβαλε στην ανάπτυξη της ΝΑΜΑ ΑΕ, επεκτείνοντας τους τομείς δραστηριότητας σε όλο το φάσμα των έργων υποδομής αντικειμένου Πολιτικού Μηχανικού καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Μέσω της εταιρίας του συμμετείχε με επιτυχία σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα, το οποία ήταν πρωτοπόρα ως προς το αντικείμενό τους, ενώ ταυτόχρονα είχαν στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον ελληνικό χώρο.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Γραφείων Μελετών την περίοδο 1998-2003. Συμμετείχε σε επιτροπές του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΤΕΕ και δημοσίευσε πλήθος άρθρων για θέματα της ειδικότητός του.

Διακρίθηκε για την ηπιότητα του χαρακτήρα του και, σε συνδυασμό με το οξύ πνεύμα του και την αξιοπρέπεια που τον διέκρινε, κατέστη δημοφιλής τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό φιλικό του κύκλο.

Ο Γιάννης Τσελέντης έφυγε για πάντα από κοντά μας σε ηλικία 49 ετών ύστερα από άνιση μάχη ζωής.