ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

Διευθυντής, Συγκοινωνιακά

Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc

Τηλ: +30 210 6974600

email: ppapada@namanet.gr

Ο Πάνος Παπαδάκος αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1990. Το 1990, παρακολούθησε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών (Deree College). Την περίοδο 1990-1991 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Transport Engineering & Operations στο Πανεπιστήμιο του Newcastle (University of Newcastle Upon Tyne), κατά το οποίο του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης απόδοσης Michael Trower – Foyan Memorial Prize.

Είναι μέτοχος της ΝΑΜΑ και Διευθυντής στο Συγκοινωνιακό τομέα από το 2000. Δραστηριοποιείται με τη ΝΑΜΑ από το 1995 όταν εντάχθηκε στο Συγκοινωνιακό τομέα της.

Παράλληλα, από το 2002 δραστηριοποιείται με την εταιρεία Έρασμος Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές ΑΕ, ως διαχειριστής και υπεύθυνος έργων διαχείρισης κυκλοφορίας και τοπογραφίας.

Έχει σημαντική εμπειρία ως υπεύθυνος πλήθους σημαντικών έργων για φορείς όπως το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΥΜΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Αττικό Μετρό, ο ΟΑΣΑ, η Τραμ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων, οι Οργανισμοί Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κτηματολόγιο κ.α.

Στην περίοδο 1999-2000 συνεργάστηκε με την εταιρεία ΚΑΝΤΟΡ ΑΕ ως ανώτερος σύμβουλος για έργα στρατηγικού σχεδιασμού.

Στο διάστημα 1995-1999 διετέλεσε μόνιμος συνεργάτης της ΝΑΜΑ, συντονίζοντας πλήθος συγκοινωνιακών και τοπογραφικών μελετών.

Στην περίοδο μεταξύ 1993-1995, συνεργάστηκε με την εταιρεία TRUTH ΑΕ, συμμετέχοντας σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το 1990 συνεργάστηκε με την εταιρεία INERPRAXIS ΑΕ συμμετέχοντας σε μελέτες μεγάλων έργων υποδομής.

Στην περίοδο μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου 1991 απασχολήθηκε στην εταιρεία Dornier GmbH (Deutsche Aerospace – Friedrichshafen), ως υπεύθυνος εφαρμογής μοντέλου προσομοιώματος κυκλοφορίας για δίκτυα αυτοκινητοδρόμων.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, του ΣΠΜΕ και του Ινστιτούτου Αυτοκινητοδρόμων και Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας.

Δραστηριοποιείται ακόμα στο Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στον οποίο διετέλεσε Πρόεδρος κατά την περίοδο 2004-2006.

Έχει περισσότερες από 20 παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνεδρία σε συγκοινωνιακά θέματα.