ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ

Διευθυντής, Γεωτεχνικά & Γεωλογικά

Πολιτικός Μηχανικός - Εδαφοστατικός MSc

Τηλ: +30 210 6982855

email: stratakos@namalab.gr

Ο Χρήστος Στρατάκος αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2000. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων», των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών & Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο ολοκλήρωσε το 2002.

Είναι μόνιμος συνεργάτης της ΝΑΜΑ και Διευθυντής του Γεωτεχνικού τομέα από το 2007. Δραστηριοποιείται με τη ΝΑΜΑ από το 2005 όταν εντάχθηκε στο τμήμα Γεωτεχνικών και Γεωλογικών Μελετών της.

Παράλληλα, από τον Απρίλιο 2009 δραστηριοποιείται στο εργαστήριο Γεωτεχνικής Μηχανικής, Δομικών Υλικών και Ποιοτικού Ελέγχου NAMALAB ΑΕ. Είναι από τους ιδρυτές, μέτοχος και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας.

Έχει συμμετοχή σε πλήθος γεωτεχνικών και στατικών μελετών και στον ποιοτικό έλεγχο σύνθετων έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως ο Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Εγνατία Οδός, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών, η επέκταση του ΤΡΑΜ Αθηνών στον Πειραιά, η γραμμή 3 του Μετρό Αθηνών Πειραιάς – Κηφισιά, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσός - Σαϊττάς κ.α.

Στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 απασχολήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, όπου μελέτησε και επέβλεψε έργα οδοποιίας, ενώ ήταν υπεύθυνος για την επιθεώρηση και συντήρηση οδικού δικτύου.

Στις περιόδους 2003-2005 και 2000-2001, συνεργάστηκε με το γραφείο / εργαστήριο GeoTerra – Δρ. Π. Παπακυριακόπουλος, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε γεωτεχνικές μελέτες, έρευνες υπαίθρου και εργαστηρίου και στον ποιοτικό έλεγχο. Τα σημαντικότερα έργα που ασχολήθηκε ήταν η Μαραθώνια Διαδρομή (Αθήνα 2004), η Εγνατία Οδός, το στρατιωτικό Αεροδρόμιο Λάρισας και η εκτέλεση ερευνητικών εργασιών σε σχολικά κτίρια μετά το σεισμό της Αθήνας (1999).

Υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία την περίοδο 2002-2003.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, του ΣΠΜΕ καθώς και πολλών άλλων ελληνικών και διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Εδαφομηχανική και τη Βραχομηχανική.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων συνεδρίων και ημερίδων γεωτεχνικής μηχανικής, τεχνολογίας σκυροδέματος, αντισεισμικού σχεδιασμού, επισκευής κτιρίων και άλλων θεμάτων Πολιτικού Μηχανικού, ενώ παράλληλα έχει διατελέσει εισηγητής σε τεχνικό σεμινάριο προστασίας έργων από οπλισμένο σκυρόδεμα.