08/10/2018 Γιώργος Κάζος

 

Ο Γιώργος Κάζος έφυγε από κοντά μας χθες το απόγευμα, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό για όλους μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Κοιμητηρίου Παπάγου την Τρίτη 9/10 και ώρα 12.30 μμ.

Ο Γιώργος Κάζος ήταν από τα ιδρυτικά και πλέον δραστήρια μέλη της ΝΑΜΑ από το ξεκίνημά της, μέτοχος της εταιρείας, μέλος του ΔΣ και Διευθυντής στον Τομέα Νερό και Περιβάλλον.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1978.

Από το 1981 δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της μελέτης και της διαχείρισης έργων υποδομής και ιδιαίτερα σε υδραυλικά έργα. Διαχειρίστηκε επιτυχώς πλήθος συμβάσεων μελετών και παροχής υπηρεσιών για μεγάλα έργα διαφόρων φορέων, συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ καθώς και για έργα των Ολυμπιακών αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Συμμετείχε στη διαχείριση έργων, από τη φάση αρχικής σύλληψης της ιδέας μέχρι τη φάση κατασκευής και παραλαβής, ασχολούμενος με όλο το φάσμα της διαδικασίας παραγωγής τους (τεχνικά θέματα, θέματα νομοθεσίας, δημοπράτησης, αδειοδότησης, χρηαμτοδότησης, κλπ).

Κατά την περίοδο 1985-1991 εργάσθηκε στη ΒΙΠΕΤΒΑ ΑΕ, με καθήκοντα επιβλέποντος μηχανικού και υπευθύνου έργου σε πλήθος σημαντικών έργων υποδομής Βιομηχανικών Περιοχών.

Στην περίοδο 1981-1985 διετέλεσε Μηχανικός Έργου στην εταιρεία ΚΥΒΟΣ ΕΠΕ, συμμετέχοντας στη μελέτη σημαντικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1980, υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Τμήμα Έργων του Ναυστάθμου Κρήτης.

Δραστηριοποιήθηκε ακόμα στο Σύνδεσμο Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) συμμετέχοντας στο ΔΣ κατά τα έτη 2010 έως 2015 και διετέλεσε Πρόεδρος του κατά τη διετία 2014-2015.

Συμμετείχε σε πλήθος Επιτροπών και Θεσμικών Οργάνων του ελληνικού Δημοσίου, ως εκπρόσωπος των ελληνικών μελετητικών επιχειρήσεων, ασχολούμενος με θέματα εφαρμογής των νόμων και κανόνων του κράτους καθώς και με συμβουλευτικά θέματα για τη βελτίωση των νόμων και κανόνων.

Ήταν παντρεμένος, είχε δύο παιδιά και μία εγγονή.