ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Διευθυντής, Γεωτεχνικά & Γεωλογικά

Γεωλόγος

Τηλ: +30 210 6982855

email: sideris.n@namalab.gr

Ο Νίκος Σιδέρης αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991, ακολουθώντας την κατεύθυνση εξειδίκευσης του τομέα Δυναμικής – Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Είναι Διευθυντής στο Γεωλογικό & Γεωτεχνικό τομέα της ΝΑΜΑ από το 2004. Δραστηριοποιείται με τη ΝΑΜΑ από το 1995 όταν εντάχθηκε στο δυναμικό του τμήματος Γεωλογικών και Γεωτεχνικών μελετών της.

Παράλληλα, από τον Απρίλιο 2009 δραστηριοποιείται στο εργαστήριο Γεωτεχνικής Μηχανικής, Δομικών Υλικών και Ποιοτικού Ελέγχου NAMALAB ΑΕ. Είναι από τους ιδρυτές, μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Έχει σημαντική εμπειρία γεωλογικών και γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, επικεφαλής σε πλήθος σύνθετων έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως ο Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP, η Εγνατία Οδός, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών, το ΤΡΑΜ Αθηνών και οι επεκτάσεις του σε Βούλα και Πειραιά, η σιδηροδρομική γραμμή Krumovo – Parvomaj (Βουλγαρία), κ.α.

Στις περιόδους, μεταξύ Ιουνίου - Δεκεμβρίου 1997 και 1999-2004 απασχολήθηκε ως μόνιμος συνεργάτης του γραφείου / εργαστηρίου GeoTerra – Δρ. Π. Παπακυριακόπουλος, διαχειριζόμενος μελέτες σημαντικών έργων όπως τεχνικά έργα αυτοκινητοδρόμων, ΧΥΤΑ, κ.α.

Στην περίοδο 1998-1999, ήταν εξωτερικός συνεργάτης της ΝΑΜΑ και του γραφείου Geopraxis – Αν. Αβραμίδης αποκτώντας εξειδίκευση σε γεωλογικές, γεωτεχνικές, υδρογεωλογικές και γεωπεριβαλλοντικές μελέτες, μέσα από μεγάλα έργα όπως το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Υπηρέτησε τη θητεία του στο Στρατό Ξηράς ως Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού την περίοδο 1990-1992.

Κατά το διάστημα 1989-1990, απασχολήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικής Γεωλογίας του ΙΓΜΕ ως βοηθός εργαστηρίου εδαφομηχανικής – βραχομηχανικής.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) και του Συνδέσμου Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδος (ΣΥΝΓΕΜΕ).