04/03/2020 Κιβωτός του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος στηρίζει απροστάτευτα παιδιά αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Φιλοξενεί καθημερινά περισσότερα από 500 παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους σε δομές που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χίος, Ήπειρος, Βόλος). Η Κιβωτός του Κόσμου προσφέρει στήριξη με πολλούς τρόπους, καλύπτοντας μεταξύ άλλων τις ανάγκες σε σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχαγωγία. Τα παιδιά είτε διαμένουν στα Κέντρα φιλοξενίας της Κιβωτού, είτε περνούν κάποιες ώρες της ημέρας στους χώρους της εφόσον υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει.

Στα πλαίσια δωρεάς της ΝΑΜΑ, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό. Όπως διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψη και συνομιλώντας με ανθρώπους που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στην Κιβωτό, τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα πολύ ζεστό και οργανωμένο περιβάλλον, στο οποίο γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά να νοιώσουν αγάπη, ασφάλεια και ελπίδα. Διαπιστώσαμε επίσης πως οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας της Κιβωτού είναι μεγάλες.

Σκοπός του μηνύματος είναι να γίνει γνωστή η προσφορά της Κιβωτού του Κόσμου και κυρίως να αποτελέσει έναυσμα στήριξης του έργου της, είτε μέσω οικονομικής ενίσχυσης, είτε μέσω προσφοράς αγαθών, είτε μέσω εθελοντισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κιβωτό του Κόσμου μπορείτε να βρείτε εδώ.